18 Ekim 2014 Cumartesi

Yarı insan yarı yoma : Claymore

Herkese merhabalar!!
Bu yazımda güzel bir anime ama daha da güzel bir manga olan claymore dan söz etmek istiyorum.


Şimdiiii, yoma denen, insanlarla beslenen yaratıklar var. Normal zamanlarda insan kılığında oldukları için sıradan insanlar onları ayırt edemiyor ama her derdin bir devası olduğu için devreye Claymore'lar giriyor. Claymore'lar yarı insan yarı yoma ve bundan dolayı halk onlardan korkuyor ve antipati besliyor tabi işleri düşünce onları para karşılığında tutmaktan çekinmiyolar... Claymore'ların en belirgin özelliği gri gözleri, insanlar boş kalır mı bkz. gümüş gözlü cadı, hemen bir lakap bulmuşlar tabi ki canım claymorelara.

İlk olarak karakterlerden hoşlandığımı söylemeliyim. Claymoreları seviyorum genel olarak.



Bu tatlı kızımız Clare. İnatçı ve intikam hırsı dolu. Spoiler olacak bir yazı bu şu an söylüyorum geç olsun  güç olmasın. Yarı insan yarı Teresa olan Clare, Priscillayı öldürmek için çıktığı yolda arkadaşlar edinir, yeni hedefler bulur ve Örgütün/Organizasyonun ardındaki gerçeği bulma yoluna girer.  47 numaralı Claymore olarak en güçsüz olandır ama nice güçlüleri kurtardığını da unutmamak lazım, Teresa seninle gurur duyardı Claireeee....




Teresa da bu hanımefendi! Epik bir karakter, kendi zamanın ve bence bütün zamanların 1 numarası, neden bu kadar güçlü olduğunu bilmiyorum ama Teresa of the faint smile lakabı bile saygı duymaya sebep olur. Clare'i yanına almış ve gerçekten sevmiş bir Claymoredur kendileri. Ölümü beklenmediktir ve kabullenmesi zordur. Teresa sevilir sevdirilir efenim...


Bu oğlan da Raki. Animede çok da işe yaramıyo hatta sürekli sulugözün teki olduğu için uyuz oluyosunuz ama mangada iş görecek gibi, maalesef mangayı henüz bitiremedim. Ailesini yomaların öldürdüğü Raki, köyden kovulunca Clare'i takip etmekten başka bir çıkar yol bulamaz. Anime boyunca da Clare'i ben koruyacağım, bunun için çalışmalıyım gibi eften püften laflar edip durur. Sevmem kendisini, ne desem boş.


Bu resim Raki için düşüncelerimin izahıdır...


Bu sahneye de hala anlam veremiyorum, mangada devamı var gibi geliyor ama çözemedim. Clare o kadar eğilmen gerekiyo bak öpme sana daha iyisini buluruz.





Bu resimde de hatrı sayılır Claymmorelar var. Main olma şerefine erişmiş karakterler kendileri. Soldan sağa doğru Deneve, Helen, Clare, Miria...





Olayı özetlersek yomaları yenmek için bir organizasyon insanların içine yoma koyuyor ama erkekler bu gücü gerektiği gibi iradeleriyle bastıramıyor ve uyanmış olan durumuna geçerek daha güçlü yomaları oluşturuyor. Haliyle göreceğimiz claymorelar hep kadın. Kadınların iradelerinin daha güçlü olduğunun söylenmesi ve bir sürü güçlü kadın karakter görmek beni çok mutlu etti.
Norihiro Yagi çok iyi iş çıkarmış. Mangadaki komplike kurgunun ancak yarısını izleme şansı elde etsek de anime bir kült niteliğinde. Cosplayleri falan yapılır, müzikleri dinlenir, karakterleri nick olarak bile kullanılabilir (bkz. Teresa)

Mangası da animesi de tamamlanmıştır ama herkes animesine yeni bir sezon eklenmesi umuduyla yaşamaktadır ne yazık ki animenin sonu dolayısıyla böyle bir şey neredeyse imkansızdır ama FMA brotherhood gibi bir remake olmaz mı? Yapılırsa olur, hem de çok süper olur, izleriz.


Güzel bir resimle yazıyı tamamlayım, bir dahaki işsiz anıma kadar sağlıcakla kalın ve yorumları lütfen unutmayın :)





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder